JOOSTVANDERVLEUTEN | Fotograaf

jv

Mijn naam is Joost van der Vleuten, freelance fotograaf met een documentaire achtergrond. Ik woon/werk in Rotterdam en fotografeer op locatie door het hele land en daarbuiten.

Specialismen

Mijn specialismen zijn portretten, reportages en documentaire series. Daarnaast maak ik in opdracht beeld met een documentair/reportage karakter dat de visuele identiteit van bedrijven of instellingen ondersteunt. Mijn werk is terug te zien in landelijke kranten en publiekstijdschriften, maar ook in relatiemagazines, jaarverslagen, brochures en op corporate websites.

De afgelopen tijd fotografeerde ik voor: ASN bank, Ekoplaza, Gers! Magazine, Essent, NRC Next, PGGM, Vluchtelingenwerk Nederland, Volkskrant en vele anderen.

Opleiding/achtergrond

Liefde voor beeld maken zit in mijn genen. Mijn fascinatie voor de kracht van beeldvertellingen en mogelijkheden van visuele communicatie werd tijdens mijn eerste studie Communicatiewetenschap alleen maar groter. Na het behalen van mijn master besloot ik me volledig op de fotografie te richten met een toegespitste vierjarige opleiding. In 2012 studeerde ik af in de richting Fotografie (documentair) aan Kunstacademie St. Joost in Breda.

Vrij werk

Naast mijn opdrachtwerk werk ik aan eigen projecten. Dit resulteerde in diverse publicaties (o.a. GUP, Volkskrant, NRC Next) en tentoonstellingen (o.a. Rotterdamse Schouwburg, GUP Gallery). In 2014 selecteerde GUP - Guide To Unique Photography mij als New Dutch Photography Talent.

Een compleet overzicht van mijn eigen projecten kun je vinden op www.joostvandervleuten.net.

Beroepsvereniging

Ik ben NVJ/NVF-lid en hanteer voor opdrachtwerk de NVF/DuPho-algemene voorwaarden.

Sinds 2012 sta ik geregistreerd bij CBK Rotterdam .

Home Informatie